Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Autor: Skupinová, Veronika
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na plodovou zeleninu, zejména na gastronomický a nutriční význam. Mezi plodovou zeleninu patří lilek, paprika, rajče, tykev, ale také meloun. Plodová zelenina obsahuje velké množství živin, jako jsou například minerální látky, vitaminy, vláknina nebo bioaktivní složky. V bakalářské práci byl stanoven celkový obsah polyfenolických látek a antioxidační kapacita u sedmi vzorků rajčat. Měření probíhalo v den utržení, skladované po pěti dnech při pokojové teplotě a skladované po pěti dnech v lednici. Déle se hodnotila senzorická analýza sedmi vzorků rajčat u výše uvedených dobách úchovy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48646
Datum: 2020-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 55359


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
skupinová_2020_dp.pdf 1.858Mb PDF Zobrazit/otevřít None
skupinová_2020_op.pdf 860.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
skupinová_2020_vp.pdf 845.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet