Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích
Autor: Haranovska, Viktoriia
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo stanovení obsahu vybraných nutričních hodnot v jedlých květech (růže šípkové, jasmínu, chmele, bezu, měsíčku, ibišku, chrpy polní a červené, vřesu, levandule a slézu). V teoretické části jsou popsány jednotlivé rostliny a jejich květy, jejich základní chemické složení, možnosti jejich zpracování a využití v gastronomii. Praktická část se zabývá stanovením hrubé vlákniny, polyfenolů, antioxidační aktivity a minerálních prvků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48952
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 55790


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
haranovska_2020_dp.pdf 3.374Mb PDF Zobrazit/otevřít None
haranovska_2020_op.pdf 718.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
haranovska_2020_vp.pdf 733.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet