Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Šuláková, Jarmila
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49144
dc.description.abstract Bakalářská práce se věnuje mikrobiologickým rizikům, popisuje nejčastěji se vyskytující patogenní mikroorganismy v potravinách a je zaměřena na výskyt nových nebo nově se objevujících patogenních mikroorganismů přenosných potravinami a vodou. Podrobně charakterizuje patogenní bakterie, mikromycety, viry, priony a parazitické prvoky. Práce se věnuje také metodám jejich detekce a možnostem prevence.
dc.format 87 s. (157 685 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Patogenní mikroorganismus cs
dc.subject potravina cs
dc.subject infekce cs
dc.subject onemocnění cs
dc.subject kontaminace cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject plíseň cs
dc.subject virus cs
dc.subject prion cs
dc.subject parazit cs
dc.subject Pathogenic microorganism en
dc.subject food en
dc.subject infection en
dc.subject disease en
dc.subject contamination en
dc.subject bacteria en
dc.subject fungus en
dc.subject vi-rus en
dc.subject prion en
dc.subject parasite en
dc.title Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
dc.title.alternative New Emerging Foodborne Pathogens
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Janalíková, Magda
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with microbiological risks, describes the most common pathogenic microorganisms in food and is focused on the occurrence of new or emerging pathogenic microorganisms transmitted by food and water. It characterizes in detail pathogenic bacteria, micromycetes, viruses, prions and parasitic protozoa. The work also deals with methods of their detection and prevention options.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56285
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-21


Files in this item

Files Size Format View Description
šuláková_2020_dp.pdf 3.286Mb PDF View/Open None
šuláková_2020_op.pdf 825.7Kb PDF View/Open None
šuláková_2020_vp.pdf 825.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account