Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Chemické parametry jedlých olejů na trhu v ČR
Autor: Šebela, Jaromír
Vedoucí: Rudolf, Ondřej
Abstrakt: Zhodnocení kvality a trvanlivosti vybraných běžně dostupných řepkových a slunečnico-vých olejů určených pro potravinářské a kosmetické využití na českém maloobchodním trhu. U těchto olejů byla stanovena čísla kyselosti, zmýdelnění, peroxidové a jodové. Součástí práce bylo také stanovení zastoupení mastných kyselin na plynovém chroma-tografu a stanovení oxidační stability olejů metodou Rancimat. U této metody byl vysle-dován trend zvýšení teploty a zkrácení IT v závislosti na složení MK. Se stoupající teplo-tou se jednotlivé IT při srovnání vzorků mezi sebou vzájemně přibližují.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49146
Datum: 2021-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 56289


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šebela_2021_dp.pdf 2.430Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šebela_2021_op.pdf 921.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šebela_2021_vp.pdf 734.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet