Možnosti a trendy ve výrobě majonézy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti a trendy ve výrobě majonézy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti a trendy ve výrobě majonézy
Autor: Němčíková, Jiřina
Vedoucí: Šenkýřová, Jana
Abstrakt: Práce se zabývá složením majonéz a jejich průmyslovou výrobou. Jsou zde také vypsány parametry, které se zkoumají při rutinní analýze kvality. Zkráceně je popsána i výroba salátových dresinků. Velká část práce je věnována přídatným látkám, které se v průmyslové výrobě dodávají do majonéz pro zlepšení technologických a senzorických vlastností (jedná se zejména o antioxidanty, konzervanty a zahušťovadla). Zvláštní pozornost je věnována novodobým trendům ve výrobě majonéz. Jsou zde popsány látky, které se mohou v majonézách používat k nahrazování oleje nebo vajec. Závěrečná část práce se soustřeďuje na domácí majonézy a mikrobiální rizika spojené s jejich přípravou a konzumací.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49170
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56327


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
němčíková_2020_dp.pdf 1.761Mb PDF Zobrazit/otevřít None
němčíková_2020_op.pdf 855.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
němčíková_2020_vp.pdf 823.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet