Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb
Autor: Pasz, Daniel
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Bakalářská práce pojednává o zpracování masa určených druhů ryb prodejných v České republice. Zabývá se metodami zpracování ryb. V teoretické části pak popisuje spotřebu rybího masa v ČR, chemické složení rybího masa, metody zpracování ryb a výtěžnost při zpracování a porovnání s jinými producenty rybího masa. Cílem praktické části bylo pro-vézt experiment zpracování ryb do podoby trupu, půlek a filet, jejich následné vyhodno-cení a zjištění výtěžnosti. K experimentu bylo využito 20 kusů kapra obecného, z toho 10 kusů lysé formy a 10 kusů formy šupinaté. Druhým rybím druhem byl pstruh duhový, kdy bylo provedeno zpracování do kuchané podoby a do podoby filet. Na tuto část bylo opět využito 20 kusů pstruha duhového v tržní velikosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49173
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 56334


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
pasz_2020_dp.pdf 1.890Mb PDF Zobrazit/otevřít None
pasz_2020_op.pdf 283.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
pasz_2020_vp.pdf 825.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet