Vliv použité pšeničné mouky na texturní vlastnosti muffinů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použité pšeničné mouky na texturní vlastnosti muffinů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použité pšeničné mouky na texturní vlastnosti muffinů
Autor: Poledníková, Veronika
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu granulace pšeničné mouky (hladká, polohrubá, hrubá, chlebová) v různých poměrech (recepturách) a jejich vzájemnému poměru na texturní vlastnosti muffinů. V teoretické části je popsána pšenice, její anatomická stavba a složení, pšeničné mouky se zdravotním benefitem, charakteristika muffinu, jeho technologie výroby a popis základních surovin při výrobě. Praktická část zahrnuje popis použité mouky, metodiku výroby a hodnocení muffinů. Shrnutí je vliv granulace na ztráty pečením, specifický objem a texturní parametry- tvrdost, soudržnost, pružnost, žvýkatelnost a resilienci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49390
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56688


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
poledníková_2020_dp.pdf 1.769Mb PDF Zobrazit/otevřít None
poledníková_2020_op.pdf 731.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
poledníková_2020_vp.pdf 724.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet