Guarová guma a arabská guma jako stabilizátory při výrobě majonézy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Guarová guma a arabská guma jako stabilizátory při výrobě majonézy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Guarová guma a arabská guma jako stabilizátory při výrobě majonézy
Autor: Zvonková, Monika
Vedoucí: Šenkýřová, Jana
Abstrakt: Majonéza patří mezi nejpoužívanější omáčky na světě. Diplomová práce se zabývá výrobou majonézy s přídavkem hydrokoloidů - guarové a arabské gumy. Arabská guma byla přidávána v koncentraci 0,5 - 2 % a guarová guma v koncentraci 0,1 % a 0,3 %. V diskusi je popsán vliv hydrokoloidů na parametry vyrobených majonéz. Sledované parametry byly texturní vlastnosti, reologické vlastnosti, hodnoty pH a stabilita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49398
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56696


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
zvonková_2021_dp.pdf 2.245Mb PDF Zobrazit/otevřít None
zvonková_2021_op.pdf 721.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
zvonková_2021_vp.pdf 730.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet