Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách
Autor: Gajárková, Jitka
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je charakteristika lipofilních barviv s antioxidačním účinkem. Práce je zaměřená na karotenoidy jako jednu z hlavních skupin lipofilních barviv, jejich rozdělení, strukturu, vlastnosti a výskyt v potravinách. V další části je popsán vznik volných radikálů, jejich přeměna, a nežádoucí účinky. Dále jsou zde charakterizovány karotenoidy jako antioxidanty a jejich antioxidační působení v potravinách. V poslední části práce jsou uvedeny metody stanovení těchto lipofilních barviv.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50330
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
gajárková_2022_dp.pdf 1.364Mb PDF Zobrazit/otevřít None
gajárková_2022_op.pdf 284.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
gajárková_2022_vp.pdf 281.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet