Hodnocení a ovlivnění antioxidačních vlastností extraktů kávy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení a ovlivnění antioxidačních vlastností extraktů kávy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení a ovlivnění antioxidačních vlastností extraktů kávy
Autor: Polášková, Šárka
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na studium celkového obsahu polyfenolických sloučenin a antioxidační aktivitu v kávě u druhů arabika i robusta při různém stupni pražení s využitím několika druhů rozpouštědel. V teoretické části byla práce zaměřena na charakteristiku kávových zrn, druhů kávy a jejich složení. V praktické části se práce zabývala spektrofotometrickým stanovením fenolických látek kávy pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Pro analýzu antioxidační aktivity byly použity dvě metody spektrofotometrického stanovení, a to s činidly DPPH a ABTS. Nejvyšší obsah polyfenolů i antioxidační aktivity byl zjištěn u kávy druhu robusta, v 1. stupni pražení po extrakci s činidly voda, etanol.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50661
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
polášková_2022_dp.pdf 3.160Mb PDF Zobrazit/otevřít None
polášková_2022_op.pdf 268.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
polášková_2022_vp.pdf 277.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet