Charakterizace granulometrie sypkých potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakterizace granulometrie sypkých potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakterizace granulometrie sypkých potravin
Autor: Bartončíková, Michaela
Vedoucí: Lapčík, Lubomír
Abstrakt: Cílem této práce byla charakterizace granulometrie sypkých potravin konkrétně kakaového prášku, sušeného mléka a sušených rostlinných nápojů. V teoretické části byla zpracována rešerše, která se zabývala charakteristikou velikosti a tvaru částic, analytických metod a sypkých potravin. Praktická část se poté zabývala sítovou analýzou příslušných vzorků, modelováním distribučních křivek, křivek rozsevu a propadu. Dále byly vzorky podrobeny analýze laserovou difrakcí a v závěru došlo na porovnání výše zmíněných metod a posouzení jejich vhodnosti pro tyto materiály.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50709
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bartončíková_2022_dp.pdf 10.65Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bartončíková_2022_op.pdf 246.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bartončíková_2022_vp.pdf 805.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet