Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Autor: Putalová, Jana
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Tato diplomová práce byla zaměřena na sledování vlivu přídavku izolátu (WPI) a koncentrátu (WPC) syrovátkových bílkovin na chemické, texturní a reologické vlastnosti mléčných dezertů se zvýšeným obsahem vlákniny. Pro tyto účely byly vyrobeny modelové vzorky mléčných dezertů o různém poměru banánové plantejnové a tapiokové mouky (60:40 a 50:50), do kterých byl aplikován 1 až 8% přídavek izolátu nebo koncentrátu sérových bílkovin. U vyrobených vzorků pak byla provedena chemická analýza (stanovení pH, obsah sušiny, aktivita vody), analýza stability vzorků, texturní a reologická analýza v průběhu 14denního skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51365
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
putalová_2022_dp.pdf 1.455Mb PDF Zobrazit/otevřít None
putalová_2022_op.pdf 812.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
putalová_2022_vp.pdf 728.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet