Technologie výroby bezlepkového piva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Technologie výroby bezlepkového piva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Technologie výroby bezlepkového piva
Autor: Petroš, Filip
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku a výrobu čirokového (bezlepkového) piva. V praktické části byl vyroben čirokový slad (z odrůdy Ruzrok) a z něj byly připraveny čtyři šarže čirokového piva, lišící se rmutovacím postupem a přídavkem zcukřovacích enzymů. V rámci kontroly meziproduktu a piva byly provedeny vybrané fyzikální-chemické analýzy, dále pak stanovení barvy, hořkosti, velikosti částic, reologických vlastností a biogenních aminů. Na závěr byly vzorky podrobeny senzorické analýze. Z výsledku bylo patrné, že přídavek enzymů a zvolený rmutovací postup, měl vliv na vlastnosti mladiny, prokvašeného piva i výsledného finálního produktu. Použitím zcukřovacích enzymů bylo možné dosáhnout stejného prokvašení jako při výrobě piv z ječného sladu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51414
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
petroš_2022_dp.pdf 4.576Mb PDF Zobrazit/otevřít None
petroš_2022_op.pdf 819.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
petroš_2022_vp.pdf 818.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet