Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Technologické vlastnosti tuzemského a cizokrajného ovoce
Autor: Kolmanová, Irena
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o všech krocích před konzervací a o samotné konzervaci ovoce. Ovoce obsahuje řadu biologicky aktivních látek. Nejdůležitější z nich jsou vitaminy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Vědecké poznatky prokázaly, že ovoce obsahuje látky, které chrání před vznikem rakoviny. Tím se ovoce řadí mezi velmi zdravé potraviny. V práci jsou shrnuty postupy pro výrobu jednotlivých výrobků z ovoce a dále jsou vypracovány návrhy vhodnosti pro jednotlivé výrobky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5272
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 7995


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kolmanová_2008_bp.pdf 795.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
kolmanová_2008_vp.doc 33.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kolmanová_2008_op.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet