Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky
Autor: Heryán, Tomáš
Vedoucí: Lukášková, Eva
Abstrakt: Cílem diplomové práce je zjistit rizikové faktory, které by mohly ohrozit potravinovou bezpečnost ČR a navrhnout modelové řešení k zajištění potravinové bezpečnosti s ohledem na zjištěné rizikové faktory. Teoretická část se skládá ze dvou hlavních kapitol. První kapitola je zaměřena na vymezení bezpečnosti, důležitých bezpečnostních pojmů, druhům bezpečnosti a bezpečnostnímu systému ČR. Druhá kapitola popisuje potravinovou bezpečnost jako vědní disciplínu, důležité pojmy a jednotlivé orgány, které zajišťují potravinovou bezpečnost. Praktická část je také rozdělena do dvou kapitol. První část je věnována analýze současného stavu potravinové bezpečnosti v ČR, konkrétně ekonomické, fyzické dostupnosti, zdravotní nezávadnosti potravin a soběstačnosti v oblasti produkce potravin v ČR. Na analýzu navazuje jednoduchá bodová metoda PNH, pomocí které jsou identifikována nejzávažnější rizika. Poslední část je zaměřena na vybraná nejzávažnější rizika a vytvoření modelového řešení pro jejich odstranění či snížení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/52991
Datum: 2022-12-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav ochrany obyvatelstva
Studijní obor: Ochrana obyvatelstva


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
heryán_2023_dp.pdf 1.253Mb PDF Zobrazit/otevřít None
heryán_2023_op.pdf 132.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
heryán_2023_vp.pdf 57.91Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet