Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Žáková, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-16T11:15:10Z
dc.date.available 2010-07-16T11:15:10Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5335
dc.description.abstract Vláknina je důležitou nutriční složkou potravy. Cílem diplomové práce bylo zjistit možnosti stanovení vlákniny v mořských a sladkovodních řasách a vybrat nejvhodnější metodu pro tuto surovinu. Vláknina byla stanovena oxidační hydrolýzou, metodou podle Henneberg-Stohmanna a enzymaticky. cs
dc.format 71 s cs
dc.format.extent 918606 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Vláknina cs
dc.subject mořské řasy cs
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject stanovení cs
dc.subject Dietary fibre en
dc.subject seaweeds en
dc.subject freshwater alga en
dc.subject determination en
dc.title Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách cs
dc.title.alternative The meaning of dietary fibre in human nutrition and methods of its determination in seaweeds and freshwater alga en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2008-06-02
dc.description.abstract-translated The dietary fibre is an important nutritive component of food. The aim of the graduation theses was to discover possibilities of the dietary fibre determination in seaweeds and freshwater algae and to choose the optimal method for this raw materials. The dietary fibre was determined by the oxidative hydrolysis, the method after Henneberg - Stohmanna and the enzymatic method. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8082
dc.date.assigned 2007-11-13
utb.result.grade A


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
žáková_2008_dp.pdf 897.0Kb PDF Zobrazit/otevřít
žáková_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
žáková_2008_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet