Příprava polymerního kompozitu na bázi PUR/CNT(Polyuretan/uhlíkové nanotrubice), hledání vhodné metody funkcionalizace CNT.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava polymerního kompozitu na bázi PUR/CNT(Polyuretan/uhlíkové nanotrubice), hledání vhodné metody funkcionalizace CNT.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava polymerního kompozitu na bázi PUR/CNT(Polyuretan/uhlíkové nanotrubice), hledání vhodné metody funkcionalizace CNT.
Autor: Olejník, Robert
Vedoucí: Slobodián, Petr
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá přípravou kompozitu na bázi PUR/MWCNT (polyuretan/multi wall carbon nanotubes) metodou elektrospinning. Je navržena syntéza polyuretanu s vlastnostmi vhodnými pro tento druh zvlákňování z polymerního roztoku. Podstatná část diplomové práce se zabývá hledáním metodiky funkcionalizace povrchu MWCNT a následným navázání PUR řetězců na povrch CNT. Cílem je zlepšit schopnost dispergace MWCNT v PUR matrici, popřípadě v PUR nanovláknu. Jednotlivé kroky jsou oxidace, převedení karboxylových skupin na povrchu CNT na isokyanátové s následnou reakcí s -OH končeným PUR. Připravený PUR roztok a PUR/MWNT disperze v DMF jsou použity k přípravě nanovláken pomocí technologie electrospinning. Dále se práce zabývá možnostmi přípravy vrstvených kompozitů na bázi netkaných textilií připravených metodou electrospinnig fixovaných do termoplastické PUR matrice.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5340
Datum: 2008-05-23
Dostupnost: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 23.05.2038
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7644


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
olejník_2008_dp.pdfZablokované 8.893Mb PDF Zobrazit/otevřít
olejník_2008_vp.doc 42.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
olejník_2008_op.doc 43.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet