Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva
Author: Černá, Kateřina
Advisor: Šebestíková, Romana
Abstract: Tato práce definuje druhy mechanicky kypřeného pečiva. Popisuje způsob jejich výroby. Shrnuje současné poznatky o faktorech určujících jejich kvalitu a identifikuje technologické vlastnosti surovin, které jsou při výrobě používány. Mezi hlavní složky mechanicky kypřeného pečiva patří pšeničná mouka, slepičí vejce a cukr. Byly pečeny vzorky tohoto druhu pečiva, ve kterých byly hlavní složky nahrazeny jinými. Vzorky byly podrobeny texturní analýze a porovnány se standardem. Na základě zjištěných dat bylo vyhodnoceno, že tvrdost vzorku ovlivní granulace použitých surovin, soudržnost zlepšuje voda a aquafabu lze použít jako rostlinnou náhradu vaječných bílků při mechanickém kypření.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54032
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
černá_2023_dp.pdf 2.140Mb PDF View/Open None
černá_2023_op.pdf 287.2Kb PDF View/Open None
černá_2023_vp.pdf 843.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account