Kvalita čokolády různého geografického původu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvalita čokolády různého geografického původu

Show full item record

No preview available
Title: Kvalita čokolády různého geografického původu
Author: Morávková, Anna
Advisor: Šebestíková, Romana
Abstract: Bakalářská práce se zabývá souvislostmi mezi původem kakaových bobů a vlastnostmi vyrobené čokolády. Teoretické část se věnuje pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao L.) a jeho odrůdami v souvislosti s vlastnostmi kakaových bobů. Dále popisuje výrobu čokolády manufakturním způsobem. V praktické části se pomocí senzorického hodnocení zjišťovalo, zda mají čokolády vyrobené z kakaových bobů vypěstovaných v různých zemích odlišné vlastnosti. Na výrobu čokolády byly použity kakaové boby ze dvou různých zemí. Z každých bobů byla vyrobena 100% a 70% čokoláda. Ze získaných výsledků je patrné, že čokolády vyrobené z bobů pocházejících z odlišných zemí mají i odlišné vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54038
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
morávková_2023_dp.pdf 2.874Mb PDF View/Open None
morávková_2023_op.pdf 287.3Kb PDF View/Open None
morávková_2023_vp.pdf 841.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account