Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích
Autor: Kunčarová, Lucie
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Tato práce se zabývá novými nízkokalorickými sladidly přírodního a umělého původu. Cílem práce bylo charakterizovat a stručně shrnout nízkokalorická sladidla používaná nebo často diskutovaná v posledních letech. Mezi nejdiskutovanějšími jsou stévie, acesulfam draselný, cyklamát a aspartam. Mezi nejnovějšími jsou neotam a advantam. V práci jsou diskutovány jejich přínosy a rizika z pohledu zdraví při jejich konzumaci. Zda jsou vhodná pro osoby trpící diabetem a zda opravdu podporují snižování hmotnosti, nebo naopak představují jistá zdravotní rizika. Uvedeny jsou možnosti praktického využití sladidel a vhodnost při nahrazování cukrů při výrobě potravin a nápojů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54040
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kunčarová_2023_dp.pdf 1.554Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kunčarová_2023_op.pdf 826.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kunčarová_2023_vp.pdf 827.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet