Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci

Show full item record

No preview available
Title: Biopotraviny a jejich postavení v potravinovém řetězci
Author: Václavíková, Agáta
Advisor: Míšková, Zuzana
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda má odlišný přístup ekologického zemědělství vliv na výslednou kvalitu mléka. Z množství kvalitativních parametrů byly studovány fyzikálně-chemické vlastnosti, obsah vápníku a těžkých kovů a přítomnost či množství mikroorganizmů. Mezi mléky pocházejícími z ekologického a konvenčního zemědělství se v žádném studovaném parametru nenacházel statisticky významný rozdíl, a je tedy možné, že odlišný způsob produkce nemá na výsledný produkt významný vliv. Dále byly senzorickou analýzou posouzeny organoleptické vlastnosti všech vzorků mléka. Hodnotitelé ve všech posuzovaných vlastnostech nejlépe hodnotili vzorek konvenčního mléka, čímž byla vyvrácena domněnka spotřebitelů o lepší chuti biopotravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54045
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
václavíková_2023_dp.pdf 1.739Mb PDF View/Open None
václavíková_2023_op.pdf 285.0Kb PDF View/Open None
václavíková_2023_vp.pdf 836.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account