Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost
Autor: Divín, Marek
Vedoucí: Lukášková, Eva
Abstrakt: Diplomová práce řeší zejména potravinovou bezpečnost a ekonomický přístup k potravinám. V této souvislosti je zapotřebí zkoumat míru inflace a následný růst cen určitých komodit. Nejdůležitějšími zkoumanými aspekty v této diplomové práci jsou zejména cena, kvalita a bezpečnost potravin. Hlavními tématy jsou analýza potravin za určité období, bezpečnostní rizika u potravin-jejich zdroj, charakteristiku a identifikaci. V práci jsou uvedeny také stanoviska k chování trhu, chování spotřebitele nebo snížení plýtvání potravin. Cíle práce jsou teoreticky vymezit problematiku potravinové bezpečnosti v ČR, dále analyzovat ekonomickou dostupnost potravin, vypracovat analýzu rizik ekonomického přístupu k potravinám v rámci potravinové bezpečnosti ČR a vypracovat modelové řešení zajištění ekonomického přístupu k potravinám. Metody jsou použity celkem čtyři. První použitá metoda je Analýza cen strategických potravin pro ČR v období 2019-2023, druhá aplikovaná metoda je SWOT analýza, třetí uplatněná metoda je WHAT-IF, a poslední čtvrtá realizovaná metoda je PNH. Hlavním tématy zkoumání jsou ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54882
Datum: 2023-12-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav ochrany obyvatelstva
Studijní obor: Ochrana obyvatelstva


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
divín_2024_dp.pdf 1.560Mb PDF Zobrazit/otevřít None
divín_2024_op.pdf 139.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
divín_2024_vp.pdf 58.19Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet