Vlastnosti oplatek vyrobených z mouky barevných pšenic

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti oplatek vyrobených z mouky barevných pšenic

Show full item record

No preview available
Title: Vlastnosti oplatek vyrobených z mouky barevných pšenic
Author: Ždímalová, Renáta
Advisor: Šebestíková, Romana
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na využití mouk z barevných pšenic v pekárenském průmyslu, konkrétně při výrobě oplatek. Charakterizovány jsou suroviny potřebné k výrobě oplatek. Je popisováno složení pšeničného zrna i s technologickým vlivem složek. V praktické části práce byly vyráběny oplatky z celozrnné pšeničné mouky ale i z mouk barevných pšenic. Následujícím bodem bylo zkoumání jejich vlastností na texturometru. Dále byl pozorován vliv skladování na vlastnosti oplatek. Vliv použitých surovin byl rovněž zkoumán při senzorickém hodnocení vyrobených oplatek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55111
Date: 2024-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ždímalová_2024_dp.pdf 2.923Mb PDF View/Open None
ždímalová_2024_op.pdf 839.2Kb PDF View/Open None
ždímalová_2024_vp.pdf 838.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account