Financování investice do dlouhodobého hmotného majetku a hodnocení jejího dopadu na hospodaření ve společnosti NOVATRONIC, s.r.o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Financování investice do dlouhodobého hmotného majetku a hodnocení jejího dopadu na hospodaření ve společnosti NOVATRONIC, s.r.o.

Show full item record

No preview available
Title: Financování investice do dlouhodobého hmotného majetku a hodnocení jejího dopadu na hospodaření ve společnosti NOVATRONIC, s.r.o.
Author: Bartoník, Jiří
Advisor: Sadil, Vojtěch
Abstract: Diplomová práce se zabývá volbou nejvhodnější metody financování investice do dlouhodobého hmotného majetku a hodnocením dopadu této investice na hospodaření ve společnosti NOVATRONIC, s.r.o. V teoretické části jsou zpracovány za pomoci literární rešerše pojmy týkající se nejen investic, ale také zdrojů financování investic a metod hodnocení hospodaření společnosti. Na úvod praktické části je představena společnost NOVATRONIC, s.r.o., a vypracována základní finanční analýza společnosti. Následně je popsán samotný investiční projekt. Na základě analýzy a identifikace rizik spojených s investicí jsou definována jednotlivá rizika. Za pomoci analýzy a modelace nejvhodnější formy financování investice je vybrána jako nejvhodnější forma financování investice forma bankovního úvěru v eurech. Investice má příznivý dopad na společnost, konkrétně na vybrané ukazatele čistého pracovního kapitálu, zadluženosti, likvidity a aktivity, avšak negativní dopad na ukazatele rentability.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55449
Date: 2024-02-05
Availability: Bez omezení
Department: Ústav financí a účetnictví
Discipline: Finanční kontrola


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
bartoník_2024_dp.pdf 3.913Mb PDF View/Open None
bartoník_2024_op.docx 49.27Kb Unknown View/Open None
bartoník_2024_vp.docx 48.81Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account