Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk
Autor: Grimová, Michaela
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Ve své bakalářské práci jsem se zabývala výrobou oplatek z různých druhů rýžové mouky. Téma je aktuální z důvodu jeho možností výzkumu v oblasti bezlepkové výživy. Vzhledem k tomu, že rýžová mouka jakožto bezlepková neobsahuje lepek, bylo náročné vytvořit homogenní těsto k výrobě tradičních oplatek. Mým cílem bylo vyrobit rýžové oplatky, které by jak vizuálně, tak senzoricky vyhovovaly požadavkům na daný typ výrobku, díky čemuž by vznikla možnost rozšíření dané potraviny na trhu. Mezi hlavní zjištění patří, že vliv granulace je viditelný vzhledem k pojivosti těsta a že délka skladování má vliv jak na strukturní, tak senzorické vlastnosti oplatek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55661
Datum: 2024-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
grimová_2024_dp.zip 845.7Kb application/zip Zobrazit/otevřít None
grimová_2024_op.pdf 840.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
grimová_2024_vp.pdf 841.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet