Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády

Show full item record

No preview available
Title: Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
Author: Svobodová, Hana
Advisor: Šebestíková, Romana
Abstract: Bakalářská práce se zabývá popisem kakaovníku a kakaových bobů, samotným zpracováním kakaových bobů, výrobou čokolády a hodnocením kvality čokolády a jejími vadami. V praktické části je pomocí senzorického hodnocení zjišťováno, jaké vlastnosti mají čokolády vyrobené z různých druhů kakaových bobů z různých oblastí. Z každých kakaových bobů byla vyrobena 100 % a 70 % čokoláda. Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že odrůda má vliv na vlastnosti čokolády.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55767
Date: 2024-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
svobodová_2024_dp.pdf 2.320Mb PDF View/Open None
svobodová_2024_op.pdf 837.9Kb PDF View/Open None
svobodová_2024_vp.pdf 839.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account