Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Autor: Žaludková, Stanislava
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Řasy svým nutričním složením s vysokým obsahem proteinů, minerálních látek i vitaminů poutají pozornost jako potenciální zdroj potravin. Avšak jejich využitelnost je omezena přítomností polysacharidů v buněčné stěně. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. K posouzení stravitelnosti bylo použito hodnocení bílkovin metodou in vitro, jež je založeno na stanovení rozdílu hodnot bílkovin a aminokyselin před a po působení proteolytickými enzymy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5591
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8083


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
žaludková_2008_dp.pdf 5.370Mb PDF Zobrazit/otevřít
žaludková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
žaludková_2008_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet