Změny chemického složení brambor v průběhu skladování
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Změny chemického složení brambor v průběhu skladování | 
| Author: | 
Šutová, Hana
 | 
| Advisor: | 
Černá, Monika
 | 
| 
Abstract:
 | 
Tato práce je zaměřena na změny chemického složení brambor v průběhu skladová-ní. V první části se pojednává o chemických, anatomických a morfologických vlastnostech bramborových hlíz. V další části jsou popsány jednotlivé odrůdy nejčastěji pěstované v ČR. Protože tato práce je zaměřena na skladování brambor, jsou zde zahrnuty i podmínky a způsoby skladování bramborových hlíz, včetně změn, ke kterým dochází v průběhu skladování. V praktické části se zabývám pokusem, jejímž cílem bylo sledování vlivu podmínek sklado-vání na obsah sušiny v bramborové hlíze. Pro pokus byly vybrány následující odrůdy: velmi raná Komtesa, poloraná Red Anna, poloraná Lolita a raná Kornelie, které byly skladovány v různých prostředích. Výsledky měření byly statisticky zpracovány. Na základě měření je možno konstatovat, že ve většině případů docházelo ke zvýšení obsahu sušiny. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/5736
 | 
| 
Date:
 | 
2008-06-02 | 
| 
Availability:
 | 
Pouze v rámci univerzity | 
| 
Department:
 | 
Ústav potravinářského inženýrství | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
8027
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account