Změny chemického složení brambor v průběhu skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny chemického složení brambor v průběhu skladování

Show full item record

No preview available
Title: Změny chemického složení brambor v průběhu skladování
Author: Šutová, Hana
Advisor: Černá, Monika
Abstract: Tato práce je zaměřena na změny chemického složení brambor v průběhu skladová-ní. V první části se pojednává o chemických, anatomických a morfologických vlastnostech bramborových hlíz. V další části jsou popsány jednotlivé odrůdy nejčastěji pěstované v ČR. Protože tato práce je zaměřena na skladování brambor, jsou zde zahrnuty i podmínky a způsoby skladování bramborových hlíz, včetně změn, ke kterým dochází v průběhu skladování. V praktické části se zabývám pokusem, jejímž cílem bylo sledování vlivu podmínek sklado-vání na obsah sušiny v bramborové hlíze. Pro pokus byly vybrány následující odrůdy: velmi raná Komtesa, poloraná Red Anna, poloraná Lolita a raná Kornelie, které byly skladovány v různých prostředích. Výsledky měření byly statisticky zpracovány. Na základě měření je možno konstatovat, že ve většině případů docházelo ke zvýšení obsahu sušiny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5736
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 8027


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šutová_2008_bp.pdfBlocked 1.525Mb PDF
šutová_2008_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open
šutová_2008_op.doc 0bytes Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account