Chemické charakteristiky brokolice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chemické charakteristiky brokolice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Chemické charakteristiky brokolice
Autor: Bačáková, Marie
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem práce bylo stanovení biologicky aktivních látek brokolice (Brassica oleracea convar. Italica) jako je škrob, chlorofyl, fosfor, beta-karoten a vitamin C. Pozornost byla také věnována obsahu těžkých kovů. Ke stanovení beta-karotenu a vitaminu C byla použita chromatografická metoda HPLC-ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a op-timální chromatografické podmínky pro detekci beta-karotenu v brokolici.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5742
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8034


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bačáková_2008_dp.pdf 2.964Mb PDF Zobrazit/otevřít
bačáková_2008_vp.doc 34Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bačáková_2008_op.doc 53Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet