Chemické složení vyšších hub

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chemické složení vyšších hub

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Chemické složení vyšších hub
Autor: Sobková, Marcela
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Cílem práce bylo popsat taxonomii, fyziologii a chemické složení hub - zvláště se zaměřením na oddělení Basidiomycetes. Práce se také zabývá současnými poznatky o výskytu biologicky aktivních látek v houbách - zejména beta-glukanů. V experimentální části byly u plodnic různých druhů Basidiomycet stanoveny vybrané chemické vlastnosti, a to obsahy sušiny, popelovin, fosforu a rtuti. Část vzorků byla pěstována v domácích podmínkách, část zakoupena v obchodní síti a část nasbírána ve dvou různých lokalitách Valašska.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5959
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8070


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sobková_2008_dp.pdf 7.099Mb PDF Zobrazit/otevřít
sobková_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sobková_2008_op.doc 34.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet