Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska
Author: Štancl, Mojmír
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce popisuje zakysané mléčné výrobky a mléko z hlediska výživy. Do skupi-ny zakysaných mléčných výrobků je zařazován velmi široký sortiment mléčných výrobků. Jsou to jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kefír, biokys, kumys, kyška. Každý z těchto výrobků má svůj specifický výrobní postup a všechny výrobky jsou důležité z výži-vového hlediska. Obsahují všechny složky z mléka (bílkoviny, lipidy, sacharidy, vitamíny a minerální látky), které jsou relativně snadno stravitelné, z žaludku odcházejí rychleji než sladké mléko a obsahují i probiotické mikroorganismy prospěšné pro trávení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6316
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 8026


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
štancl_2008_bp.pdfBlocked 1.013Mb PDF
štancl_2008_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
štancl_2008_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account