Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Staňo, Ondřej
dc.date.accessioned 2010-07-16T19:22:49Z
dc.date.available 2010-07-16T19:22:49Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6381
dc.description.abstract V bakalářské práci je popsáno základní složení hroznu a následná výroba přírodních vín. Dále je pojednáno o dělení vín v České Republice. Zpracována je tradice výroby, zbožízna-lectví a jakostní charakteristika typických vín produkovaných v Mikulovské podoblasti. Je porovnána situace českého vinařství v kontextu s Evropskou Unií. V části věnované dílčím změnám jsou stručně popsány nevýhody používání korkových zátek a navrženy možné alter-nativy uzávěrů lahví s vínem. cs
dc.format 55 cs
dc.format.extent 1128404 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject vinařský zákon cs
dc.subject výroba vín cs
dc.subject rmut cs
dc.subject dělení vín cs
dc.subject cukernatost cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject korek cs
dc.subject wine en
dc.subject viniculture law en
dc.subject production of wines en
dc.subject mash en
dc.subject division of wines en
dc.subject sugar content en
dc.subject variety en
dc.subject cork en
dc.title Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti cs
dc.title.alternative Tradition production, goods - connoisseurship and qualitative characterization wine produce in Mikulov areas en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hrabě, Jan
dc.date.accepted 2008-06-16
dc.description.abstract-translated The bachelor work describes the basic composition of grape and the follow-up production of natural wines. Further, the division of wines in the Czech Republic is dealt with. The tradi-tion of production, commodity expertise and quality characteristics of typical wines pro-duced in the Mikulov sub-region are treated. The situation of the Czech winegrowing is compared in the context of the European Union. In the part devoted to partial changes the disadvantages of using cork stoppers are briefly described and possible alternative caps of bottles with wine are proposed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5243
dc.date.assigned 2007-12-08
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
staňo_2008_bp.pdf 1.076Mb PDF View/Open
staňo_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
staňo_2008_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account