Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství
Autor: Ptáčková, Alena
Vedoucí: Černíková, Michaela
Abstrakt: Mnoho druhů hydrokoloidů získaných z přírodních materiálů je používáno v potravinářských systémech k různým účelům. Slouží například jako zahušťovadla, stabilizátory, želírující činidla a strukturní modifikátory. Práce je zaměřena na vlastnosti hydrokoloidů, pro než se tyto látky při výrobě potravin používají. Podrobněji jsou popsány pektiny, karagenany a modifikované škroby, které se v potravinářství používají nejčastěji.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6509
Datum: 2008-08-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 7746


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ptáčková_2008_bp.pdf 401.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
ptáčková_2008_vp.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ptáčková_2008_op.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet