Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů
Autor: Tomancová, Anna
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce jsou popsány pravé čaje (černý, zelený, bílý, oolong a pu - erh), jejich výroba, chemické složení, vlastnosti a účinky na lidský organismus. Dále je uveden popis senzorické analýzy, použité metody senzorického hodnocení a statistické metody vyhodnocování výsledků senzorické analýzy (i multivariačními metodami). Experimentální část popisuje přípravu pravých čajů, metody stanovení jednotlivých organoleptických vlastností pravých čajů a podmínky dotazníkové akce. Ve výsledkové části je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení barvy, vůně, chuti a celkové chutnosti 4 druhů (19 vzorků) pravých čajů. Dále je zde vyhodnocení chuti a celkové chutnosti černých a zelených čajů s přídavky senzoricky aktivních látek (sacharosa, mléko) a výsledky hodnocení doznívání hořké (černé a zelené čaje) a trpké (černé, zelené a bílé čaje) chuti. V poslední části je statistické vyhodnocení dotazníkové akce. Závěr shrnuje výsledky senzorického hodnocení pravých čajů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6644
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8075


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
tomancová_2008_dp.pdf 1.042Mb PDF Zobrazit/otevřít
tomancová_2008_vp.doc 51.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
tomancová_2008_op.doc 51.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet