Luštěniny a výrobky z luštěnin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Luštěniny a výrobky z luštěnin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Luštěniny a výrobky z luštěnin
Autor: Řezáčová, Simona
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské či krmivářské účely. Dále se zaměřuje na průmyslové výrobky z luštěnin, hlavně sójových výrobků, které jsou čím dál tím více oblíbené u spotřebitelů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7074
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 02.06.2013
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7928


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
řezáčová_2008_bp.pdfZablokované 1.448Mb PDF
řezáčová_2008_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
řezáčová_2008_op.doc 33.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet