Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin
Autor: Šomanová, Magda
Vedoucí: Janiš, Rahula
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na vypracování rešerše na téma interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Interakce hlavních součástí potravin se surfaktanty je velmi rozsáhlé téma, proto je zde uveden pouze typ interakce emulgátorů se základními složkami mouky při výrobě pe-čiva. Práce se zabývá charakterizací základních typů povrchově aktivních látek, jejich strukturou, vlastnostmi a funkcí. Bylo zjištěno, že nejčastěji používané emulgátory v po-travinářství jsou monoacylglyceroly, diacylglyceroly a jejich deriváty. Dále je uveden popis základních složek potravin - bílkovin, lipidů, sacharidů a diskutovány typy jejich interakcí s neionogenními tenzidy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7092
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 5435


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šomanová_2008_bp.pdf 1.113Mb PDF Zobrazit/otevřít
šomanová_2008_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šomanová_2008_op.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet