Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Autor: Pšenčíková, Eliška
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem práce bylo optimalizovat doporučené dávky potravin pro vybrané skupiny civilního obyvatelstva v krizových stavech. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro různé skupiny obyvatelstva na 10 dní. Předpokládaly se 2 formy fyzické zátěže (muži, ženy pracující a nepracující) a dva možné stavy (přítomnost chladírenské techniky a absence chladírenské techniky). Navrhované úpravy spočívaly ve výměně některých hlavních pokrmů, odstranění či snížení gramáže například masových pomazánek a paštik, dále pak zvýšení gramáže pečiva a při-dání ovoce, zeleniny a sladkostí. U plnění většiny nutričních faktorů se podařilo již zmíně-nými modifikacemi dosáhnout stanoveného rozmezí +- 10 %, čímž byly také zoptimalizo-vány dávky potravin potřebné pro naplnění daných jídelních lístků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7188
Datum: 2008-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 8067


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pšenčíková_2008_dp.pdf 664.4Kb PDF Zobrazit/otevřít
pšenčíková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pšenčíková_2008_op.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet