Využití vybraných masových extraktů při výrobě tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití vybraných masových extraktů při výrobě tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití vybraných masových extraktů při výrobě tavených sýrů
Autor: Vojtíšková, Veronika
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Tato diplomová práce zkoumá vliv přídavku masových extraktů na jakost tavených sýrů. Cílem diplomové práce bylo optimalizovat koncentrace přídavků masového extraktu Beef a procesního aroma Ham za účelem dosažení spotřebitelem akceptovatelného výrobku. Bylo zjištěno, že je možné vyrobit senzoricky akceptovatelné tavené sýry s použitím těchto přípravků. Koncentrace masového extraktu Beef vyšší jak 1 % má příliš intenzivní štipla-vou chuť,a zhoršuje se rovněž roztíratelnost tavených sýrů. Naopak vzhledem k nižší in-tenzitě chuti a aroma lze použít optimální koncentrace 0,5; 0,8; 1,0 a 1,2 % přídavku pro-cesního aroma Ham.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7512
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 16.05.2015
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 8079


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vojtíšková_2008_dp.pdfZablokované 786.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
vojtíšková_2008_vp.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vojtíšková_2008_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet