Význam bílkovin ve výživě.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam bílkovin ve výživě.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Význam bílkovin ve výživě.
Autor: Minarčíková, Andrea
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Bílkoviny jsou složeny z aminokyselin a jsou základem všech živých buněk. Některé bíl-koviny regulují tělesné funkce, pomáhají udržovat rovnováhu tělesných tekutin, fungují jako nárazníkový systém udržující acidobazickou rovnováhu a další se specializují na přenos nejrůznějších látek mezi buňkami celého organismu. Obsahem práce je právě zhodnotit jejich význam z pohledu chemického složení a fyziologie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7615
Datum: 2008-08-05
Dostupnost: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 8012


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
minarčíková_2008_bp.pdfZablokované 381.0Kb PDF
minarčíková_2008_vp.doc 32Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
minarčíková_2008_op.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet