Biojatka a jejich nosné technologické postupy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biojatka a jejich nosné technologické postupy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Jirmanová, Anna
dc.date.accessioned 2010-07-17T09:06:11Z
dc.date.available 2010-07-17T09:06:11Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8048
dc.description.abstract V práci je řešena problematika biojatek. Jsou zde uváděny základní charakteristiky, které odlišují bioprodukci od konvenční výroby. Jsou zde charakterizována plemena skotu urče-ná pro masnou produkci, požadavky na zemědělce a provozovatele jatek, kteří vlastní označení BIO. Je rozebrán systém kritických bodů, který zaručuje, že potravina, která se dostane do rukou spotřebitelům, je zdravotně nezávadná. Tento systém chrání jak spotřebitele, tak samotné výrobce. Je charakterizován provoz samotných jatek, popisuje jednotlivé úseky a jejich pracovní náplň. Jsou zde ukázány vývojové diagramy výroby, bez kterých se žádná výroba neobejde cs
dc.format 45 s. , 2 s. priloh cs
dc.format.extent 602504 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biojatka cs
dc.subject masné plemeno cs
dc.subject bezstresová porážka cs
dc.subject systém kritických bodů cs
dc.subject kritický bod cs
dc.subject bioslaughterhouses en
dc.subject meat-breed en
dc.subject unstressed slaughter en
dc.subject system of breaking points en
dc.subject breaking point en
dc.title Biojatka a jejich nosné technologické postupy cs
dc.title.alternative Biojatka and their supporting processes en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2009-06-15
dc.description.abstract-translated Problems of bioslaughterhouses are solved in the work. Basic characterization, what differentiates the bioproduction from the conventional production, is shown here. Breeds of the cattle intended for the production of meat and requirements to the farmers and entrepreneurs owning the BIO mark are described here. A system of breaking points warranting the health unexception of foodstuffs for consumers is analysed. This system protects the consumers and also the producers. Running of the slaughterhouses is described, it describes separate sections and their workloads. Flow diagrams of the production necessary for every production are shown here. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12985
dc.date.assigned 2009-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
jirmanová_2009_bp.pdf 588.3Kb PDF View/Open
jirmanová_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
jirmanová_2009_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account