Botulotoxin v potravinách a v kosmetice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Botulotoxin v potravinách a v kosmetice

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Janiš, Rahula
dc.contributor.author Světlík, Svatopluk
dc.date.accessioned 2010-07-17T09:57:25Z
dc.date.available 2010-07-17T09:57:25Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8143
dc.description.abstract Tato práce je zaměřená na charakteristiku botulotoxinu, jeho chemické vlastnosti, biologickou aktivitu a toxicitu. V další části jsou sepsány v literatuře z posledních let popsané případy výskytu botulismu, jejich epidemiologické hledisko a pravděpodobné příčiny. Poslední část je pak zaměřena na využití botulotoxinu v kosmetice a zhodnocení jejich rizik. cs
dc.format 48 cs
dc.format.extent 1572342 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Clostridium botulinum cs
dc.subject kosmetika cs
dc.subject botulismus cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject botulinum neurotoxins en
dc.subject BoTN en
dc.subject cosmetics en
dc.subject botulism en
dc.subject food en
dc.title Botulotoxin v potravinách a v kosmetice cs
dc.title.alternative Botulinum neurotoxins in food and cosmetics en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2009-06-08
dc.description.abstract-translated This study is focused on characterisation of botulinum neurotoxins (BoTN), it's chemical properties, biological activity and toxicity. In next part are reviewed outbreaks of botulism described in recent literature, their epidemiologic aspects and possible causes. The last part is focused on application of botulinum neurotoxins in cosmetics and aesthetics and it's risks. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12402
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
světlík_2009_bp.pdf 1.499Mb PDF Zobrazit/otevřít
světlík_2009_vp.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
světlík_2009_op.doc 32Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet