RAPD profil vybraných kmenů laktokoků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

RAPD profil vybraných kmenů laktokoků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: RAPD profil vybraných kmenů laktokoků
Autor: Bártová, Kateřina
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány bakterie mléčného kvašení se zaměřením na druh Lactococcus lactis. Dále byly popsány metody izolace bakteriální DNA, polymerázová řetězová reakce a její modifikace, zejména RAPD. Tato metoda byla popsána v rámci identifikace a rozlišení různých kmenů laktokoků či typizace bakterií mléčného kvašení. V praktické části byla provedena optimalizace metodiky izolace DNA z bakterií rodu Lactococcus a dále srovnání fingerprintu 16 studovaných kmenů Lactococcus lactis metodou RAPD s použitím různých primerů. Závěrem byly vyhodnoceny výsledky týkající se vzájemného odlišení poddruhů lactis a cremoris.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8310
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 10899


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bártová_2009_dp.pdf 5.965Mb PDF Zobrazit/otevřít
bártová_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bártová_2009_op.doc 53.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet