Faktory ovlivňující kvalitu vína

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Faktory ovlivňující kvalitu vína

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Faktory ovlivňující kvalitu vína
Autor: Nádvorníková, Lenka
Vedoucí: Valášek, Pavel
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující kvalitu vína. V první kapitole je popsána stručně historie vinařství u nás a následně jsou uvedeny vinařské oblasti a podoblasti v České republice. Dále je popsáno chemické složení hroznu a technologie výroby červených a bílých vín. Je objasněn pojem hodnocení vína fyzikálně-chemickou metodou a senzorické hodnocení - jsou popsány jednotlivé posuzované znaky. Převážná část je věnována faktorům, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu vín. A to jednak klimatickými či půdními podmínkami, tak hlavně vadami a nemocemi vína.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8341
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12776


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
nádvorníková_2009_bp.pdf 5.727Mb PDF Zobrazit/otevřít
nádvorníková_2009_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
nádvorníková_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet