Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus
Autor: Řezáčová, Barbora
Vedoucí: Velichová, Helena
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus. Definuje onemocnění, příčiny jeho vzniku a typy diabetu, s bližší specifikací diabetu mellitu typu I., II. a MODY. Zaměřuje se na úpravu diety a ovlivnění glykémie výživou, hodnotí potraviny z hlediska glykemického indexu. Práce vychází ze zásad správné výživy a výživových doporučení, která slouží jako prevence před diabetem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8458
Datum: 2009-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12971


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
řezáčová_2009_bp.pdf 965.7Kb PDF Zobrazit/otevřít
řezáčová_2009_vp.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
řezáčová_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet