Možnosti náhrady soli v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Možnosti náhrady soli v potravinách |
| Autor: |
Soukeníková, Jana
|
| Vedoucí: |
Severová, Marta
|
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá kuchyňskou solí jako nedílnou součástí výživy všech lidí, od její výroby až po použití. Byly hledány i různé náhrady soli kvůli možnému působení zvýšeného příjmu sodíku na hypertenzi, kdy je NaCl nahrazeno jinými látkami. Tyto náhrady mají i jinou chuť než slanou, proto byla provedena senzorická analýza různých typů soli a náhrad. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8580
|
|
Datum:
|
2009-05-28 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12411
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet