Potraviny jako zdroj fluoru ve výživě.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Potraviny jako zdroj fluoru ve výživě.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Potraviny jako zdroj fluoru ve výživě.
Autor: Michálková, Jitka
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem této práce je analyzovat a popsat problematiku obsahu fluoru ve výživě člověka. Na jedné straně se práce zabývá nedostatečným množstvím fluoru v potravě a možnostmi jeho přidávání do jednotlivých potravin, tzv. fluoridací, na straně druhé však stojí závažnější a mnohem nebezpečnější problém, který spočívá v nadměrném množství fluoru a jeho slou-čenin v potravinách rostlinného i živočišného původu a následném ukládání v lidském or-ganizmu. Jsou zde popsány jednak příznaky a důsledky nízkého příjmu fluoru, ale i možné poškození organizmu důsledkem dlouhodobých vysokých dávek tohoto prvku nebo jeho sloučenin. Poslední část práce se zabývá analytickými metodami stanovením fluoru nejen v potravinách, ale i v krvi a moči.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8766
Datum: 2009-05-26
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 12414


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
michálková_2009_bp.pdf 1.281Mb PDF Zobrazit/otevřít
michálková_2009_vp.doc 48.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
michálková_2009_op.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet