Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR

Show full item record

No preview available
Title: Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR
Author: Vaculíková, Iveta
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem práce bylo sestavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené z běžných potravin a biopotravin. Byly navrženy 4 varianty jídelních lístků pro skupinu ženy lehce pracující ve věkovém rozmezí od 19 do 65 let. Při nutričním vyhodnocení se hodnoty energií a ostatních nutričních faktorů pohybovaly ve stanoveném rozmezí + 10 %, přičemž největší energetické hodnoty bylo dosaženo u jídelního lístku varianta 4. Z výsledků ekonomického hodnocení vyplývá, že celkové náklady na nákup potravin mezi jídelními lístky variantami 1, 2 a variantami 3, 4, které byly navíc obohaceny o biopotravi-ny, byly v průměru o 35 % vyšší v případě posledních dvou zmiňovaných variant jídelních lístků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8858
Date: 2009-05-14
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 12522


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vaculíková_2009_dp.pdf 930.9Kb PDF View/Open
vaculíková_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
vaculíková_2009_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account