Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli
Autor: Koubská, Jana
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: V této práci byly přiblíženy nejpoužívanější metody molekulární biologie, z nichž největší pozornost byla věnována metodě PCR. O metodě PCR bylo pojednáno v teoretické části ve dvou samostatných kapitolách. Cílem praktické části bylo optimalizovat metodu PCR pro detekci Salmonella a E. coli. Byl sledován vliv annealingové teploty na výsledek detekce. Na základě optimalizace jednotlivých detekčních reakcí byla poté provedena paralelní detekce Salmonella a E. coli metodou multiplex PCR. Jelikož byly metodou multiplex PCR detekovány všechny specifické produkty, byla tato metoda aplikována na vzorky kuřecího masa a kuřecí kůže. Z uměle zaočkovaných vzorků byla DNA získána metodou povaření v PCR pufru. Použitím tohoto postupu v kombinaci s metodou multiplex PCR bylo umožněno současně detekovat bakterii Salmonella a E. coli.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8896
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12501


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
koubská_2009_dp.pdf 1.261Mb PDF Zobrazit/otevřít
koubská_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
koubská_2009_op.doc 55.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet