Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst
Autor: Bílková, Hana
Vedoucí: Pečivová, Pavlína
Abstrakt: V diplomové práci byl sledován vliv aditivních látek přidávaných do pšeničného těsta. Použitá aditiva byly monoacylglycerol Rimulsoft a kyselina L-glutamová v jejich vhodně zvolených zastoupeních. Vlastnosti těst byly hodnoceny na základě chemických analýz, dále reologickými měřeními na farinografu. Pekárenské výrobky byly podrobeny senzorickým analýzám. Cílem práce bylo zjistit nejen účinek jednotlivých aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničného těsta, ale také jejich vliv na finální pekárenské výrobky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9041
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12515


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bílková_2009_dp.pdfZablokované 1.071Mb PDF
bílková_2009_vp.doc 58Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bílková_2009_op.doc 53Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet