Antioxidanty - přírodní a syntetické látky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidanty - přírodní a syntetické látky

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Miturová, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-17T17:34:22Z
dc.date.available 2010-07-17T17:34:22Z
dc.date.issued 2009-05-25
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9048
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních antioxidantů (fenolové kyseli-ny, flavonoidy, karotenoidy, glykosidy, kurkuminoidy, a další) a syntetických antioxidantů (BHA, BHT, TBHQ, galláty). Popisuje změny při oxidaci snadno oxidovatelných složek potravin (především tuků). Také jsou zde popsány metody stanovení antioxidační aktivity antioxidantů (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, ). cs
dc.format 45 s., 1s. tab. příloha cs
dc.format.extent 1040552 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Přírodní antioxidanty cs
dc.subject oxidace lipidů cs
dc.subject syntetické antioxidanty cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject natural antioxidants en
dc.subject synthetic antioxidants en
dc.subject lipid oxidation en
dc.subject antioxidant activity en
dc.title Antioxidanty - přírodní a syntetické látky cs
dc.title.alternative Antioxidants - synthetic and natural substances en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2009-09-09
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the characteristics of natural antioxidants (phenolic acids, flavonoids, carotenoids, glycosides, kurkuminoids, and others) and synthetic antioxidants (BHA, BHT, TBHQ, gallates). The are also described changes in the oxidation of easily oxidised food ingredients, especially fats, and methods for the determination of antioxidant activity (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, TEAC). en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7718
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
miturová_2009_bp.pdf 1016.Kb PDF Zobrazit/otevřít
miturová_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
miturová_2009_op.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet